Известие

Collapse
No announcement yet.

моля спешно за помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами след несполучливия опит за сваляне на свещите,тъй като две не бяха подменени и останаха на място се наложи да паля с 3 работещи.Колата си палеше, но в началото заработваше неравномерно и изпушваше сивобял пушек в доста големи количества,след като поработеше 5-6 сек.всичко се оправяше и през целия ден си палеше нормално без пушеци,интресното е че при изгорели 5 свещи не съм виждал никакъв пушек да излиза от ауспуха.Скоро след като свещите бяха вече 5 работещи една сутрин се опита да работи пак по същия начин като както когато бяха само 3 здрави свещи.Пвече обаче не съм имал случай да забележа двигателя да заработи сутрин неравномерни или да изпуши.

Comment

Ами при изгорели 5 свещи, положението във всичките цилиндри е зле, но поне във всичките е еднакво (зле)...

Comment

Колеги малко инфо по темата с дюзите.В предишни постове бях писал че след многото интервенции по колата остана едно пляскане и тракане(като от аванс) по време на движение и подаване на газ в диапазона около 1500 оборота.Тъй като заподозрях дюзите като главен виновник започнах с тест и се оказа че трета дюза връща повече излишна нафта от другите дюзи, 4-те дадоха по 8-9мл а едната(трета) 15мл.Купих дюза със същия номер, но от 156-ца (оказа се че няма проблем) но след монтажа се оказа че тракането си остана.Следващото което заподозрях бяха дихтунгите на дюзите,при свалянето на дюзите ми направи впечатление че те бяха оляти с течност и имаше нагар по тях,освен това един познат ме светна че дихтунгите трябва да се подменят при положение че дюзите са вадени по някаква причина.Това ми беше достатъчно да премина към търсене на нови такива. За да поразведря малко аудиторията ще ви спомена че един "търговец" в Ловеч ми поиска 5лв за бр!!! или общо 25лв.за 5 прости медни шайби.И аз не знам защо ама не си купих от тоя тип дихтунги въпреки че бяха "оригинални".Както и да е, взех ги от Косер по 0,48лв бройката, взех си 10 ей така за всеки случай.Днес въпросните дихтунги бяха сменени,преди това леглата и дюзите почистени а самите дихтунги бяха отвърнати(нагряти) преди да се монтират на място.Само стягането на дюзите не знам дали се извърши с точната сила,момчето ги стегна с динамометричен ключ и приложи сила 3кг, освен това и паста против запичане не сложихме ама дано това да не е проблем.Утре на студен двигател ще разбера дали тракането е изчезнало,в момента тракане не се чува и това което чувам от работата на двигателя е просто много приятно.
        Другото което свършихме беше почисване на резервоара и подкачващата помпа.Има снимка но днес няма да мога да я прикача,но кат цяло положението беше много кофти,цедката беше цялата в боклуци и това може би е била причината колата ми да гасне в движение.То и повода да ровя из резервоара беше че напоследък звука на помпата беше много стряскащ ама явно за всичко си е имало причина...
        Last edited by balev64; d.m.y г., 21:03.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
          Другото което свършихме беше почисване на резервоара и подкачващата помпа.Има снимка но днес няма да мога да я прикача,но кат цяло положението беше много кофти,цедката беше цялата в боклуци и това може би е била причината колата ми да гасне в движение.То и повода да ровя из резервоара беше че напоследък звука на помпата беше много стряскащ ама явно за всичко си е имало причина...
          Качете снимки да видим че и аз профилактично искам да го направя това нещо
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Качете снимки да видим че и аз профилактично искам да го направя това нещо
            Ти недей да буташ там освен ако няма нужда.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Ти недей да буташ там освен ако няма нужда.
              бе няма ама както нямам седалки сега че затъмняваха джамците хубаво ми се откри и викам да я прослушам
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

бе няма ама както нямам седалки сега че затъмняваха джамците хубаво ми се откри и викам да я прослушам
                Викаш и като ми се откриии .....
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  ...та бой бой бой

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Въпроса е струва ли си или не щото може и бързо да я скрием с седалките
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ами ето това беше се събрало на цедката,като все пак си мисля че е имало и по лошо положение, т.е.когато колата ми угасваше по време на движение си мисля че цедката е била тотално задръстена.
                      Относно тракането мога да кажа че не е изчезнало напълно но все пак е намаляло в пъти,тази сутрин с усилие го чух и то само на студен двигател в първите минути от запалването,докато преди се чуваше доста силно и не беше необходимо да се напрягам за да го чуя.
                      Attached Files
                      Last edited by balev64; d.m.y г., 21:58.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                        Ами ето това беше се събрало на цедката,като все пак си мисля че е имало и по лошо положение, т.е.когато колата ми угасваше по време на движение си мисля че цедката е била тотално задръстена.
                        Относно тракането мога да кажа че не е изчезнало напълно но все пак е намаляло в пъти,тази сутрин с усилие го чух и то само на студен двигател в първите минути от запалването,докато преди се чуваше доста силно и не беше необходимо да се напрягам за да го чуя.
                        Какво тракане и с какво почисти цедката ?
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Значи тракането няма нищо общо с цедката.Тракането се появи след случката със скъсаните свещи и наложителното сваляне на дюзите за да извадим парчетата през отворите им.Тогава аз не подмених дихтунгите на дюзите и в следствие на неплътност, си мисля че дойде и това тракане.Между другото днес установих че тракане си има, само дето е малко понамаляло и сега се чува до 1200 оборота и то в движение при рязко подаване на газ.
                          Относно цедката вие сами виждате за какво става на въпрос,боклуци и мизерия.Почистването става като долната част, т.е. същинската цедка се свали, леко с една отвертка се избутва по периферията докато калпачето с цедката се отдели от корпуса,после го измиха с топла вода и най накрая издухаха със сгъстен въздух цедката за да се подсуши и да няма влага по нея. За сега и там го смятам за оправено, дано за в бъдеще да няма проблеми с гасненето, тъй като това си е доста хазартна проява, особено ако човек предприеме изпреварване на автомобилна колона например.

Comment

Въпроса е струва ли си или не щото може и бързо да я скрием с седалките
                            Ти за помпата ли говориш? Аз си помислих, че дихтунги ще сменяш За помпата няма лошо

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Ти за помпата ли говориш? Аз си помислих, че дихтунги ще сменяш За помпата няма лошо
                              ми батка джамци затъмнявам задни седалки съм махал кви дифтунги под тях
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ми батка джамци затъмнявам задни седалки съм махал кви дифтунги под тях
                                Чел съм нещо през пръсти явно...

Comment

Working...
                                X